Istoria tricourilor de fotbal

Inițial, tricourile de fotbal erau din bumbac sau material de lână, care absorbea transpirația și ținea jucătorii de cald. Erau incomod de purtat și în curând au fost înlocuiți cu material sintetic. O echipă precum Bolton Wanderers a fost prima care a folosit material sintetic în finala Cupei FA din 1953. Astăzi, mulți oameni preferă să poarte un tricou de fotbal ca accesoriu, dar tricoul în sine are încă o semnificație simbolică. Este adesea purtat de suporteri și jucători deopotrivă.

Inițial, numărul unui jucător era imprimat pe fața unui tricou de fotbal. Dar, când a fost adăugată Divizia a II-a în 1892, regula a fost relaxată. Drept urmare, fiecare echipă a trebuit să poarte o cămașă albă. Cu toate acestea, echipele care purtau în mod normal topuri colorate au avut și dreptul de a juca în banda lor obișnuită. Ocazional, echipa gazdă își schimba banda când culorile se ciocneau. În această perioadă s-au produs mai multe schimbări în modul în care au fost purtate tricourile de fotbal.

Unele cămăși sunt pur și simplu frumoase. De exemplu, tricoul de pre-meci de la Juventus are un efect de marmură care adaugă textură tricoului. Noul tricou al lui Juventus este uluitor, în timp ce al treilea kit Adidas amintește de nori. Lanțul muntos grafic de pe al treilea tricou al lui Bayern Munchen este, de asemenea, un design izbitor. Deși în mare parte neinspirate, multe tricouri de fotbal sunt elegante și unice. Așadar, aruncă o privire la unele dintre cele mai faimoase tricouri de fotbal și găsește-ți noul favorit.

Iti recomandam: https://www.r-gol.com/ro/lichidare-echipamente-fotbal