Ce să cauți în pantofii sport

Pantofii sport sunt practic pantofi concepuți în principal pentru diverse sporturi sau exerciții fizice, dar acum sunt folosiți și pentru îmbrăcămintea zilnică. Acești pantofi sport sunt proiectați special pentru a oferi confort jucătorului, facilitând în același timp mișcarea sa ușor și rapid. Și astfel pantofii sport au devenit un element obligatoriu în geanta sportivă a fiecărui sportiv, deoarece vor asigura siguranța și confortul sportivului, precum și al celorlalți membri ai echipei sportive, atunci când sportivul nu joacă sau când nu este în echipa sa.

Printre tipurile de încălțăminte sport există trei mari categorii; încălțăminte cu țepi, talpă și fără țepi, care asigură stabilitate, amortizare și aderență. Pantofii sport cu talpă și talpă sunt confecționați din materiale de înaltă calitate, cum ar fi acetat de etil vinil (EVA), poliuretan (PU) și nubuc. Pantofii sport cu țepi sunt confecționați dintr-un material cauciuc dur, cum ar fi Puma Max sau Reebok M-Sense. Acești pantofi sport oferă stabilitate datorită tocului înalt și au o tracțiune suplimentară pe talpă.

Pantofii sport amortizați oferă amortizare și protecție suplimentară picioarelor și gleznei. Acestea sunt ideale pentru sportivii care preferă să stea pe picioare pentru durate lungi. Încălțămintea sportă amortizată este adesea fabricată din poliuretan sau neopren. Majoritatea pantofilor sport din zilele noastre vin cu un sistem de susținere încorporat care include suporturi pentru arcuri, tălpi de reducere a presiunii și modele speciale de talpă exterioară. Unele pantofi sport includ, de asemenea, o membrană pe mai multe niveluri sau talpă intermediară EVA.